留学生のインタビュー(レイモンド ヨン ウェイ ウェンさん)

2014.08.19

海外協定校からの交換留学生の東京電機大学滞在レポート
"Report of student from partner university"

名前 Name
レイモンド ヨン ウェイ ウェンさん(マレーシア)
Mr, Raymond Yeong Wei Wen (Malaysia)
所属校 Home Univ.
国立シンガポール工科デザイン大学
Singapore University of Technology and Design
留学期間 Period
2014年5月~ 2014年6月
May. 2014 to June. 2014
種別 Status
海外協定校特別研究生
Special Research Student from partner univ.

1. What did you learn when you are in TDU?

I learned about biped humanoid robot. I was tasked to perform some gait tuning of a kondo robot into performing simple walking and other motions. The main goal of the project was to allow the personal constructed pcb board that a senior in TDU manufacture to store gaits of the robot. The next goal would be to perform the motion when the robot is about to fall as to minimize the damage to the actuator.

2. How were your life and your study in TDU? What were the most fun part and the hardest part?

Life in TDU was really fun. As this was my first time in Japan, everything was new and an adventure to me. The most fun part was hanging out with friends from TDU, learning the culture in Japan and trying out all the new food. Given the chance to be under Ishikawa Sensei was also a really great experience and fun part of my stay as I got to learn lots of new things and experience the culture first hand. Nevertheless my stay was only about a month and the hardest part of it was when I was about to say goodbye to everyone.

3. Write a message and an advice to Foreign Students in the world who want to study at TDU in the future.

Immerse in the rich culture and learn as much things as possible while having fun.

Mr. Raymond Yeong Wei Wen