留学生のインタビュー(ジャマール ベンティッザさん)

2014.09.09

海外協定校からの交換留学生の東京電機大学滞在レポート
"Report of student from partner university"

名前 Name
ジャマール ベンティッザさん(モロッコ)
Mr, Jamal Ben Tizza (Morocco)
所属校 Home Univ.
国立高等精密機械工学大学院大学
ENSMM
留学期間 Period
2014年2月~ 2014年7月
Feb. 2014 to Jul. 2014
種別 Status
海外協定校特別研究生
Special Research Student from partner univ.

1. What did you learn when you are in TDU?

My project was about the study of vibration reduction with granular materials for a single degree of freedom structure under small displacements. Many parameters were investigated such as the gap, the diameters of particles, the mass of granular materials and the excitation level, and how they affect the damping mechanisms. The concept of the equivalent added mass was introduced to describe physically the damping characteristics of granular material.

2. How were your life and your study in TDU? What were the most fun part and the hardest part?

Without doubt, doing my internship in TDU and in one of its excellent laboratory was very informative and will be one of the best professional experiences. Having the freedom to work when I want and no pressure was put on me was very efficient and offered me an environment to give a better job. The most fun part was going out for lunch with my lab mates, play soccer and the nomikai dinner. Being not able to speak Japanese was for me the hardest part since almost my lab mates don't speak English.

3. Write a message and an advice to Foreign Students in the world who want to study at TDU in the future.

Since I have only done an internship so I don´t know too much about studies, teachers….But from what I heard from other foreign students and from my experience in Mr.Sato lab, I can say the TDU offers a multi-purpose and quality training. The professors are very qualified and students are actively involved.
The stuff of the international center is amazing: they are very kind, welcomes every student from his first days; provides support and any kind of help. I have been a student in the USA for one year and in France for two years, I can definitely say that studying in Japan, especially in TDU is beyond the expectations. So to every student, if you have a chance to come to TDU just don't think twice.

Mr. Jamal Ben Tizza